top of page
jose3.jpg

de carnavalist 2023

De carnavalist is de hoogste carnavalsonderscheiding die de Bond van Carnavalsverenigingen eens in de 3 jaar uitreikt aan een Limburger die zich verdienstelijk inzet voor de vastelaovend

Burgemeester Yolanda Hoogtanders van Roermond heeft vrijdag 1 december 2023 het bronzen kunstwerk ‘De Carnavalist’ van de Bond van Carnavalsverenigingen (BCL) mede uitgereikt aan Leon Hamans en Hans Simons, auteurs van het boek “Vastelaovesmonumente in Limburg, van Mook toet Eijsde”. Zij winnen de driejaarlijkse prijs omdat ze volgens de jury een belangrijke culturele bijdrage hebben geleverd aan de beleving van carnaval in Limburg. Op de foto pronkt de burgemeester met het boek. 

 

De uitreiking in De Roerpassage Roermond werd omlijst met een feestelijk programma, gepresenteerd door Dré Peters. Op bijgaande foto toont een stralende burgemeester Hoogtanders het boek. De winnaars waren zeer verheugd om deze prijs in ontvangst te nemen. Voorzitter Robert Housmans van de BCL zorgden samen met de BCL bestuurders voor de bijbehorende medailles, oorkondes en natuurlijk voor de partners een fantastische bos bloemen. Tijdens het feestelijke programma waren er tal van vrienden van Leon en Hans aanwezig. Maar ook een delegatie van de SLV woonde de uitreiking bij. 

carnavalist11.png

Samenwerken en samen werken aan een mooiste traditie!

Donate

 verbinders en vertegenwoordigers van de    Limburgse Vastelaovend

De BCL heeft als doelstelling het in stand houden en bevorderen van de carnavalscultuur als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg.

bottom of page