top of page
jose3.jpg

de carnavalist

De carnavalist is de hoogste carnavalsonderscheiding die de Bond van Carnavalsverenigingen eens in de 3 jaar uitreikt aan een Limburger die zich verdienstelijk inzet voor de vastelaovend

De Carnavalist is een nieuwe vastelaoves- prijs. Het is een prijs - die naast een bronzen beeldje en een medaille vooral bestaat uit eeuwige roem in de Limburgse vastelaoves- wereld, die driejaarlijks wordt uitgereikt aan een vrouw of man, die de Limburgse vastelaovend in zijn volle breedte vertegenwoordigt, persoonlijk een grote bijdrage heeft geleverd aan de beleving van ons carnaval en die door Limburgse carnavalisten ook als zodanig wordt ervaren.

De Carnavalist is daarmee een verbreding van de bestaande carnavalsprijzen naar de gewone carnavalsvierder, die niet alleen bekend en beroemd is, maar zelf tijdens het Hoogfeest van de Humor tussen het vastelaovend vierend volk te vinden is. Het bronzen beeld en de medaille zijn vervaardigd door de Geleense kunstenaar Armand Mathijs.

Komende jaren zullen wij beeldhouwer Armand Mathijs driejaarlijks ontmoeten bij de uitreiking van de Carnavalist

Screenshot_20220901-095703_Instagram (002).jpg
Venloneer, Limburger, carnavalist.
Omdat hij de Limburgse vastelaovend on zijn volle breedte vertegenwoordigd en uitdraagt

Lex Uiting , carnavalist 2020

Samenwerken en samen werken aan een mooiste traditie!

Donate

 verbinders en vertegenwoordigers van de    Limburgse Vastelaovend

De BCL heeft als doelstelling het in stand houden en bevorderen van de carnavalscultuur als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg.

bottom of page