top of page

verbinders en vertegenwoordigers van de
Limburgse Vastelaovend

aanstaande evenementen

 • Jeugd Prinsen Treffen
  Jeugd Prinsen Treffen
  za 20 jan
  Geleen
  20 jan 2024 13:11 – 17:11
  Geleen, Jos Klijnenlaan 683, 6164 AP Geleen, Nederland
  Het JPT is een uniek evenement waarbij carnavalvierende jeugd zich kan voorstellen aan Limburg
bestuursmedalle1.png

de Carnavalist

BURGEMEESTER HOOGTANDERS VAN 

ROERMOND REIKT MEDE HOGE BCL PRIJS UIT

car2023.jpg

Burgemeester Yolanda Hoogtanders van Roermond heeft vrijdag 1 december 2023 het bronzen kunstwerk ‘De Carnavalist’ van de Bond van Carnavalsverenigingen (BCL) mede uitgereikt aan Leon Hamans en Hans Simons, auteurs van het boek “Vastelaovesmonumente in Limburg, van Mook toet Eijsde”. Zij winnen de driejaarlijkse prijs omdat ze volgens de jury een belangrijke culturele bijdrage hebben geleverd aan de beleving van carnaval in Limburg. Op de foto pronkt de burgemeester met het boek. 

 

De uitreiking in De Roerpassage Roermond werd omlijst met een feestelijk programma, gepresenteerd door Dré Peters. Op bijgaande foto toont een stralende burgemeester Hoogtanders het boek. De winnaars waren zeer verheugd om deze prijs in ontvangst te nemen. Voorzitter Robert Housmans van de BCL zorgden samen met de BCL bestuurders voor de bijbehorende medailles, oorkondes en natuurlijk voor de partners een fantastische bos bloemen. Tijdens het feestelijke programma waren er tal van vrienden van Leon en Hans aanwezig. Maar ook een delegatie van de SLV woonde de uitreiking bij. 

BCL Treffe
25
 en 26 november 2023

cv de Aester Echt

bcl 2023 2.jpg

Het BCL-Carnavalstreffen 2023, georganiseerd door cv de Aester uit Echt, was weer het grootste verbroederingsfeest van het zuiden. Op zaterdag 25 november was de middag voor de jeugd gereserveerd waarna er avonds een geweldig programma staat met onder andere Rowwen Héze.

Zondag 26 november staat helemaal in het teken van verbroedering en nieuwe vriendschappen sluiten voor de Lid-verenigingen van de BCL. 

Dit alles speelde zich af in een groot feestpaviljoen in de Bandert in Echt. kijk op deze hier voor enkele foto's

JeugdPrinsenTreffen
20 januari 2024

vv de Sjoutvotte Geleen

jpt24.png

Op 20 januari 2024 zal het JPT van de BCL in de aula van het Graaf Huyn college plaatsvinden en dit zal georganiseerd worden door vv de Sjoutvotte Kluis en Geleen Zuid uit de Waereldsjtad Geleen. Het JeugdPrinssenTreffen staat in het teken van uiteraard de jeugd. De Jeugd kan deze dag actief deelnemen en zich voorstellen aan Limburg. Heeft uw vereniging een jeugdraad? schrijf u dan in en bezoek dit mooie evenement!

Kijk voor meer informatie op de website van

vv de Sjoutvotte 

word lid

samen zijn wij vastelaovend

 verbinders en vertegenwoordigers van de    Limburgse Vastelaovend

De BCL heeft als doelstelling het in stand houden en bevorderen van de carnavalscultuur als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg.

bottom of page